Naturum Vindelfjällen Ammarnäs

Läs, lyssna, lukta och känn dig fram till Vindelfjällens natur och kultur.

Logga Naturum Ammarnas

Kunskap för alla

Naturum är porten till Vindelfjällen. I naturum får du veta mer om de djur och växter, den geologi och kulturhistoria som format området.

Utbildad personal möter dig med stor kunskap, tips om vandringar och praktiska råd.

I naturum finns utställningar som passar hela familjen. Du kan också gå en guidad tur i utställningen. Här arrangeras temakvällar, filmvisningar, föreläsningar och barnaktiviteter. Många av aktiviteterna är utomhus. Under sommaren kan du följa med på guidade turer i Vindelfjällens naturreservat.

I naturums läshörna finna all tänkbar litteratur om Vindelfjällen. Böcker, kartor och souvenirer finns till försäljning.

Covid-19
Under rådande pandemi är alla aktiviteter pausade tills nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten kommer.

Här hittar du länkar till olika publika transporter.

Kollektivtrafik i Västerbotten

Regional kollektivtrafik

Flyg

Flygplats i Hemavan

Det här är Entrén till Kungsleden i Ammarnäs. Här finns parkeringsplats för den som behöver och busshållplatsen ligger mitt inne i byn cirka 1 km bort.

Entré Kungsleden Ammarnäs

Category: Hitta hit

Entrén ligger en dryg kilometer och ca 100 höjdmeter ovanför Hemavans by vid naturum Vindelfjällen Hemavan. Här finns parkering vid naturum Vindelfjällen Hemavan.

Entré Kungsleden Hemavan

Category: Hitta hit

Om du vill läsa mer om orterna som finns vid Vindelfjällens naturreservat finns mer information att hämta på destinationsbolagens hemsidor. I Storumans kommun är Visit Hemavan Tärnaby AB destinationsbolag.

Visit Hemavan Tärnabys hemsida

I Sorsele kommun är det Visit Ammarnäs och Visit Vindelälven som är destinationsorganisationer. Sorsele kommun är även en del av Swedish Lapland.

Visit Ammarnäs hemsida

Swedish Laplands hemsida

Visit Vindelälvens hemsida

Previous

Next

En bäver i solnedgång vid en sjökant.
hus med naturum Vindelfjällen Ammarnäs

Naturum Vindelfjällen Ammarnäs i vinterskrud

Kungsleden

Vindelfjällens mest kända led börjar i Hemavan för att passera Ammarnäs och sedan vidare mot Sarek. 78 km vandring läser du mer om här.

Hitta i Naturkartan

Naturkartan är en digital friluftsguide där du hittar naturreservat, leder, stugor och rastplatser. Ladda ner appen utan kostnad eller besök Naturkartans hemsida.