Just nu i Vindelfjällen

29 mars

Tord och Niklas drar om leden vid Rävfallsstugan mot Vitnjul under tiden grävmaskinen är vid brobygget.
Hängbro över älv en mulen kväll.

26 mars

Tord och Niklas börjar byggandet av ny bro över Vindelälven vid Rävfallsstugan. Den gamla bron finns kvar till den nya är klar.
Hängbro över älv en mulen kväll.

14 mars

Grundsträskstugan är färdigrenoverad. Stugan är lyft och rätad. Stugan har en ny farstubro och nytt kaminrör. Stugan är målad invändigt och utvändigt. Och en del av köksutrustningen är ny.

3 mars

Stugvärdarna i STF:s stugor i Vindelfjällen är på plats och tar nu emot gäster från och med idag.
Aigertstugan med ledkryss framför.

27 feb

Naturbevakarna har säkrat alla vinterleder och kollat att de är markerade med käppar och kryss.  Det är så lite snö i år att det är svårt att köra skoter på vissa ställen.

15 feb

Isläget idag på Tärnasjön. Isigt och hårt på nedre delen av sjön men på storsjön är det fint före och bra fäste. Någon vattenfläck finns det men det mesta har frusit ihop. Det här verkar gälla fler sjöar i området. Som alltid gäller att vara uppmärksam och överfart sker på egen bedömning.

7 feb

Den här veckan jobbar naturbevakarna för fullt med att kontrollera fjällederna  inför sportlovsveckorna. De ser till att lederna är framkomliga, de sätter ut käppar där det behövs och kontrollerar att det finns nödved i rastskydden. Isöverfarter markeras med käppar.