Invigning av nya naturum Vindelfjällen

Den 4–5 mars öppnar de nya utställningarna i Hemavan och Ammarnäs.

Kom och fira med oss! Landshövding Helene Hellmark Knutsson inviger. Vi visar upp de nya utställningarna och bjuder på tilltugg. Ingen kostnad.

Tider

Hemavan: lördag 4 mars 10.00–13.00. Tal och invigningsceremoni 11.00.

Ammarnäs: söndag 5 mars 10.00–13.00. Tal och invigningsceremoni 11.00.

Plats

Naturum i Hemavan

Naturum i Ammarnäs

Vad får jag uppleva i utställningarna?

Friluftsliv, fjällvett och fjällsäkerhet tar stor plats i naturumens nya utställningar, eftersom de flesta som besöker oss är vandrare eller skidåkare. Stora kartreliefer som visar leder, stugor och intressanta utflyktsmål ger en naturlig plats att samlas runt vid planeringen av fjällrutten. Du kan också ta del av vad som händer ute i naturreservatet just nu. De interaktiva delarna passar hela familjen.

Spännande fakta om djur och natur i Vindelfjällen har också en given plats. Utställningen i Ammarnäs handlar om Vindelälven, barrskogen, fåglarna och djuren. I Hemavan står fjällbjörkskogen, grottorna, glaciärerna och botaniken i centrum. I båda utställningarna får du en inblick i samiska traditioner i området och hur det är att jobba med renskötsel idag.

Välkommen att upptäcka nya naturum!

Bakgrund

Naturum i Ammarnäs och Hemavan är besökscentrum för Vindelfjällens naturreservat och har lockat besökare sen 1984. Den senaste uppdateringen av utställningarna gjordes för 18 år sedan, så det var hög tid för något nytt.

Vårt mål är att väcka besökarens intresse för naturen och att vara den självklara platsen för mötet med människor som vill veta mer om natur, kultur och friluftsliv.