Dålig betalningsgrad i stugorna!

2012-02-14

Länsstyrelsens stugor används betydligt mer än vad som avspeglas i betalningen som registreras. Nu börjar reservatets förvaltare tröttna på denna tråkiga attityd. Vi är medvetna om att stugorna används och är uppskattade.

Skötseln av öppna stugorna och lederna i Vindelfjällen är idag finansierade av medel för statliga leder och skötsel av naturreservatet. Dock är mängden anläggningar så stor och förväntningarna på skötseln så stora att våra medel inte räcker till. Därför är det viktigt att gäster betalar. Pengarna används till städning, ved, renoveringar. I vissa fall anlitas lokalt boende i sk. skötselavtal för att städa stugorna, säger Tomas Staafjord.

Länsstyrelsen kommer under våren förtydliga för gästerna vad som gäller. Särskilda lådor kommer att sättas upp och skyltar i stugorna med information, meddelar Johanna Reinoja Cunningham. Vidare kommer särskild information sändas till de företag som nyttjar stugorna. Särskilt pinsamt är det för de företag som kräver god service i stugorna utan att betala för sig.

Tillsynen kommer också att skärpas i stugornaTillbaka till nyhetsarkivet