Välkommen till Dalavardo

 

Denna stuga ligger vackert i fjällbjörkskog vid Vindelälven. Stugan byggdes 1961 och renoverades 1991. Inom området kring Dalavardo finns många fornlämningar.

 

koordinat: RT 90 X 1493050 Y 7343300                            

Koordinat: SWEREF N 7341060 E 529294

 

Säkerhetsutrymme: Övervåningen fungerar som öppet säkerhetsutrymme.

 

Nyckelsystem: Dalavardostugan tillhör stugorna utmed Vindelvaggileden. Rum med bäddar är låst och nyckel måste kvitteras ut före turen. läs vidare Nyckelsystemet. 

 

I stugan: Här får du elda i spisen, laga mat,  hämta vatten och ved själv. Du sover med egna lakan eller sovsäck. Det går inte att boka plats. För fjällsäkerheten är det viktigt att vi samsas om utrymmet i stugan så att man inte tvingas gå vidare trots att krafterna är slut. Gästen förväntas städa och hålla snyggt i stugan.

 

Kostnad: 100/natt/person. Använder du säkerhetsrummet på övervåningen finns inbetalningskort där. Annars betalar du för nyckeln.

 

Kostnaden för Vindelfjällens alla stugor är stor, exempelvis ved. Idag täcker inte statsbidragen den servicenivå och den förväntning som gästerna har i de ca 20 öppna stugor som finns i Vindelfjällens naturreservat. Därför är DIN betalning viktig.

 

Skötsel: Länsstyrelsen sköter stugplatsen, fyller på ved och grundstädar minst 1 gång/år. Alla gäster skall; städa stugan, diska, fylla på ved, vädra och vika filtar eller täcken.

 

Dalavardostugan